niedziela, 12 sierpnia 2012

Zapiekanki z cukinii


Cukinia nadal króluje na moim stole. 
Czas mija a ona rośnie coraz większa, dzięki temu, staje się doskonała do zapiekanek. 
Tym razem "na bogato". 
Tnę krążki, dość grube, nie obieram ze skóry (dzięki czemu zapiekanki nie będą się rozpadać), obsypuję solą i ziołami i zostawiam pod przykryciem w lodówce na noc. 
Przed smażeniem odlewam wodę. 
Obsmażam w jajku i tartej bułce.

Na blaszkę piekarnika kładę papier do pieczenia i układam na nim smażone krążki.
Na każdą cukinie układam kolejno plastrami:
- wędlinę
- ogórka (najlepiej smakuje kiszony ale może być świeży)
- pomidora (solę, pieprzę)
- cebulę
-ser żółty

Zapiekam w piekarniku aż ser się zacznie topić i przypiekać.

Smacznego ;)
Z.A.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz